The Social Sommelier

Hoi, mijn naam is Wout en ik ben The Social Sommelier. Op mijn Instagram-account @thesocialsommerliernl proef, ruik en deel ik wijn. Ik ben veel met wijn bezig en heb me inmiddels geschoold middels verschillende cursussen en opleidingen. Het viel me op dat veel online wijnblogs en -accounts met veel moeilijke woorden schrijven over vaak veel te dure wijnen. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in goede en betaalbare wijnen die 'op de hoek van de straat' te koop zijn, zodat je ze ook echt zelf kunt proeven. Op mijn Instagram-account probeer ik de veel te moeilijke wereld van wijn begrijpelijk te maken voor iedereen. En ik zal op wijnprijzen.nl af en toe iets vertellen over wijn of een goede en betaalbare wijn beoordelen, zodat jij altijd de juiste keuze maakt!
Cheers!
Wout - The Social Sommelier
@thesocialsommeliernl
#VreemdeDruif: Malvasia

Onbekend maakt onbemind. En dat geldt zeker voor druiven waar je nog nooit van hebt gehoord. Daarom zet ik ze graag in de spotlights. Met vandaag de van oorsprong Griekse malvasia!
Tegenwoordig staat deze druif in verschillende varianten aangeplant in vooral Italië, maar ook in Portugal, Slovenië en Spanje. De wijn van deze druif kent...
Demeter-keurmerk: biodynamische wijn!

Wist je dat biodynamische landbouw een eigen kwaliteitskeurmerk heeft? Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen minimaal aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Maar biodynamische boeren gaan nog een stapje verder...
Het keurmerk is te herkennen aan een oranje logo met wi...
#VreemdeDruif: Grillo

#VreemdeDruif: onbekend maakt onbemind. En dat geldt zeker voor druiven waar je nog nooit van hebt gehoord. Daarom zet ik ze graag in de spotlights. Met vandaag de Siciliaanse grillo!
Toen ik een paar jaar geleden een reis maakte naar Sicilië kwam ik voor het eerst in aanraking met deze druif. Grillo is een witte druif uit Sicilië en ...
Ruiken aan het glas: essentieel!

Wist je dat het ruiken van wijn één van de belangrijkste onderdelen is van het proeven? De geur van de wijn geeft je veel informatie, bijvoorbeeld of de wijn (nog) goed is. Zonder geur kunnen we voedsel of dranken minder goed waarnemen, zoals je vast wel eens hebt gemerkt wanneer je heel erg verkouden was. Je neus bepaalt als het ware ...
Zo combineer je wijn en kaas!

Wist je dat wijn en kaas niet altijd een goede combinatie vormen? Het romige en vettige van de kaas maakt het soms lastig om de wijn nog goed te proeven. Een glas bier is vaak een betere keuze, maar ik snap super goed dat je daar niet altijd zin in hebt!
Er zijn wel wat tips voor een goede combinatie. Vaak is witte wijn een betere beg...
En wat drinken we daarbij?

Ik ben dus gek op garnalenkroketten en deze van De Haagsche Croquetterij waren echt heerlijk! De kroketten (of croquetten) zijn gemaakt van Hollandse garnalen uit de Noordzee en worden met de hand gepeld. Maar wat drink je daarbij?
Droge mousserende wijnen zoals champagne, cava of een crémant de Bourgogne vormen de perfecte begeleide...
#VreemdeDruif: Moschofilero

#VreemdeDruif: onbekend maakt onbemind. En dat geldt zeker voor druiven waar je nog nooit van hebt gehoord. Daarom zet ik ze graag in de spotlights. Met vandaag de Griekse Moschofilero!
Nu het reisadvies voor Griekenland is aangescherpt, is het verstandiger om Griekenland in huis te halen. En met deze wijn van de Griekse Moschofilero ...